BM Yetkilisi Lowcock: İdlib'de Güvenli Bir Yer Yok

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Lowcock, İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli hiçbir yer kalmadığı ifadelerini kullandı.

20.02.2020-09:09 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-09:11) BM Yetkilisi Lowcock: İdlib'de Güvenli Bir Yer Yok

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Suriye'nin kuzeybatısında rejim ve destekçilerinin saldırılarının sürdüğü İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli hiçbir yer kalmadığını söyledi.

Lowcock, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada İdlib'de yaşanan felaketin boyutunun gittikçe daha çok arttığını ve son 15 günde hava ve kara saldırıları sebebiyle en az 100 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bölgede 900 binden çok sivilin dondurucu soğukta yaya olarak ya da kamyonetlerin arkasında çatışmalardan uzaklaştığını söyleyen Lowcock, ''Güvende olacaklarını düşündükleri daha kalabalık yerlere kaçıyorlar ancak İdlib'de hiçbir şey güvenli değil. İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli bir yer kalmadı.'' ifadelerini kullandı.

Neredeyse 50 bin kişinin ağaçların altında ve açık alanlarda barındığının altını çizen Lowcock, ''Bebeklerin, küçük çocukların soğuktan öldüğüne dair günlük haberler geliyor. Savaş bölgesinden kaçıp da bebeklerinin soğuktan donarak öldüğünü gören ailelerin acısını bir düşünün.'' şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal