BM Toplantısının Ardından Dışişleri'nden Açıklama

Birleşmiş Milletler ile Cenevre Konferansı'nın garantör devletleri bir araya geldi. Görüşme ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Suriye krizine siyasi bir çözüm bulunması çabaları çerçevesinde kritik bir aşama olan Anayasa Komitesi’nin meydana gelimi ve usül şartları görüşülmüştür" denildi.

11.09.2018-18:47 - (Son Güncelleme: 11.09.2018-18:41) BM Toplantısının Ardından Dışişleri'nden Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile garantör devletler Türkiye, Rusya ve İran'dan yetkililer arasında Anayasa Komitesi'ne son halin verilmesi için gerçekleştirilen resmi görüşmeler İsviçre'nin Cenevre şehrinde bir araya geldi.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan gerçekleştirilen açıklamada; "Astana garantörü devletlerin heyet başkanları 10-11 Eylül 2018 tarihlerinde Cenevre’de BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisiyle biraraya gelmişlerdir.

Toplantıda, Suriye sorununa siyasi bir çözüm bulunması uğraşları çerçevesinde kritik bir aşama teşkil eden Anayasa Komitesi’nin meydana gelimi ve usül şartları görüşülmüştür.

Bu çerçevede, rejim ve muhalefet tarafından önerilen listeler ile alakalı ilke mutabakatı teyit edilmiş, teşkil edecek gruplardan üçüncüsü olan Sivil Toplum grubunun oluşumu istişare edilmiştir.

Süreç Astana garantörleri içinde teknik seviyede görüşmelerle sürdürelecektir" ifadelerine yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal