BM: Lübnan'da Hayat Pahalılığı Protestolarında Şiddet Endişe Veriyor

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan'da son zamanlarda yaşam pahalılığı dolayısıyla gerçekleştirilen protesto gösterilerinde artan şiddetten ötürü kaygı duyulduğunu ifade etti.

02.05.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-11:45)

Birleşmiş Milletler Lübnan'da son zamanlarda yaşam pahalılığı dolayısıyla gerçekleştirilen protesto gösterilerinde artan şiddetten ötürü kaygı duyulduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, gerçekleştirdiği basın toplantısında, tüm Lübnanlıları sakin olmaya, kamu ve özel mallara saygılı olmaya ve kaba kuvvete başvurmamaya davet etti.

Lübnan güvenlik kuvvetlerinden de güç kullanımı hususunda uluslararası kural ve ölçülere riayet etmelerini söyleyen Sözcü Colville, yaşamını yitirenlerin ailelerinin adalet arama ve doğruyu bilme hakları olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz salı gününde kuzeyde yer alan Trablusşam şehrinde hayat pahalılığını nedeniyle protesto gösterisi düzenleyen kişilerle Lübnan ordusundan güvenlik kuvvetleri arasında yaşanan çatışmalarda bir protestocu yaşamını yitirmiş, onlarca sayıda protestocu ise farklı biçimlerde yaralanmıştı.

Yaşananlar sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ordu, hayatını kaybeden kişiyle ilgili soruşturma başlatıldığını, güvenlik güçlerinden yaklaşık 160 kişinin yaralandığını bu kişilerden 15'inin sağlık durumunun ciddi olduğunu kaydetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal