BM Güvenlik Konseyi'nden Gazze Acil Durum Toplantısı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sonrasında Gazze'de şiddet ve gerginliğin yükselmesi sebebiyle Kuveyt ve Bolivya'nın talebi üzerine kapalı oturumda acil bir toplantı gerçekleştirdi.

14.11.2018-10:43 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-10:38) BM Güvenlik Konseyi'nden Gazze Acil Durum Toplantısı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının sonrasında Gazze'de şiddet ve gerginliğin yükselmesi sebebiyle Kuveyt ve Bolivya'nın talebi üzerine kapalı oturumda acil bir toplantı gerçekleştirdi. Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Gazze'deki gerginliğin endişe verici olduğunu ve 2014 yılından beri böyle bir şiddet durumunun gerçekleşmediğini belirtti.

 

"Filistinlilere uygulanan orantısız şiddete son verilmeli’’

Fransa'nın, Hamas'ın İsrail'deki sivilleri vuran roket saldırılarını kınadığını bildiren Delattre, "Filistinlilere uygulanan orantısız şiddet durmalı. İsrail'in güvenliği de söz konusu olsa orantısız güç kullanımına göz yumulamaz." şeklinde konuştu. Taraflara gerginliğin yükselmesini engellemeleri talebinde bulunan Delattre, "Siviller, ölümcül şiddet döngüsünün ilk kurbanı olur ve bu olumsuz döngüye acilen dur demek gerek." diye belirtti.

 

"Birlik yok"

Diplomatik kaynaklar ise konseyde Gazze'deki gerginliğin nasıl ele alınacağına dair bir birlik sağlanamadığının altını çizdi. Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, toplantının ardından yaptığı açıklamada, isim belirtmeden ABD'yi kınadı ve "bir ülke yüzünden konseyin tıkandığını" belirtti.

 

"Gelecekte barış görünmüyor"

Kuveyt'in BM Daimi Temsilcisi Mansour el-Otaibi ise İsrail'in saldırılarını eleştirerek, Gazze'de kötüleşen insani duruma dikkati çekti. Otaibi, "ufukta barışının görünmediğini" belirtti. Bolivya'nın BM Daimi Temsilcisi Sacha Sergio Llorentty Soliz, yaklaşık iki yıldır ABD'nin "sözde" Ortadoğu barış düzeni için beklediklerini ve gerçek bir ara bulucuya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal