BM Güvenlik Konseyi: Derin Bir Pişmanlık İçerisindeyiz

Geçtiğimiz hafta Somalili hükümeti BM üst düzey yetkilisini istenmeyen şahıs olarak ilan etti.

07.01.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 07.01.2019-11:36) BM Güvenlik Konseyi: Derin Bir Pişmanlık İçerisindeyiz

Geçtiğimiz hafta Somalili hükümeti BM üst düzey yetkilisini istenmeyen şahıs olarak ilan etti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, üst düzey bir diplomatın ülkeden kovulmasından günler sonra Somali ile Birleşmiş Milletler arasında tam bir işbirliği beklediğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Pazar günü yayınlanan bir açıklamada, Somali hükümetinin BM özel temsilcisi Nicholas Haysom'u kovma kararının ardından derin pişmanlık duyduklarını açıkladı.

Guterres, “Güvenlik Konseyi üyeleri, 2019’un Somali için kritik bir yıl olacağının altını çizdi ve liderlerini siyasi ve güvenlik reformunu ilerletmek için birlikte çalışmaya çağırdı” dedi.

Güvenlik Konseyi'nin Somali'nin kararından pişman olmasına rağmen, yine de uluslararası toplumun Somali'deki barış çabalarını desteklediğini ancak “Somali ile Birleşmiş Milletler arasındaki tam işbirliğini” beklediğini söyledi.

Geçen hafta Somali hükümeti, Güney Afrika’nın avukatı ve kıdemli BM yetkilisi Haysom’u ülkenin iç işlerine müdahale etmesinden dolayı ülkeden kovmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal