BM, Filistin'nin G77 Başkanı Olmasını Onayladı

BM basın dairesi yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu'nun Genel Sekreteri, Filistin Devleti'ni 77 (G77) gelişmekte olan ülke grubunun yeni başkanı olarak daha fazla hak tanıyacak bir kararı onayladığını açıkladı.

17.10.2018-13:34 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-13:30) BM, Filistin'nin G77 Başkanı Olmasını Onayladı

BM basın dairesi yaptığı açıklamada, BM Genel Kurulu'nun (UNGA) BM Genel Sekreteri, Filistin Devleti'nin 77 (G77) gelişmekte olan ülke grubunun yeni başkanı olarak daha fazla hak tanıyacak bir kararı onaylamadığını söyledi.

Salı günü yayınlanan açıklamaya göre, "Genel Kurul bugün Filistin Devleti '' gelişmekte olan 77 ülke' grubunun başkanlığını üstlendikçe, Filistin Devleti'ne katılım haklarının ve ayrıcalıklarının verilmesine karar verdi. “Meclis bu sonucu, 146'lık bir oylama ile kabul edilen bir oylamada belirledi.

Yeni haklar, açıklama yapma, teklif sunma ve bunları G77 adına yayınlama hakkını da içeriyor. İsrail ve ABD’nin temsilcileri, oylamadan önce BM Genel Kurul’unda söz aldı ve açıklamaya göre, muhalefetini dile getirdi.

G77, 1964'te Cenevre'deki BM konferansında yetmiş yedi gelişmekte olan ülke tarafından kuruldu. Çalışma, G77'nin web sitesine göre, gelişmekte olan ülkelerin ortak ekonomik çıkarları ifade etmelerini ve BM sistemi içindeki kaldıraçlarını arttırmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal