BM Bugün Cemal Kaşıkçı Cinayetine İlişkin Raporunu Açıklayacak

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili olarak hazırladığı raporu bugün açıklıyor

19.06.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-11:58)

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Callamard'ın, gazeteci Kaşıkçı cinayeti ile ilgili "devletler ve bireylerin sorumluluğu ve devletlerin attığı adımlar konusunda" uluslararası insan hakları soruşturması yürüttüğü hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, Callamard'ın soruşturmaya ilişkin elde ettiği bulgular hakkındaki raporun, yarın OHCHR internet sitesinde yayınlanaycağı belirtildi. 

Callamard'ın, ayrıca, raporu önümüzdeki hafta BM Cenevre Ofisi'nde başlayacak İnsan Hakları Konseyinin 41'inci oturumu doğrultusunda 26 Haziran'da Konsey'e sunacağı belirtildi. Callamard, aynı gün BM Cenevre Ofisi'nde TSİ 14.00'te söz konusu rapor hakkında basın toplantısı gerçekleştirecek.

Özel Rapor tör Callamard, 28 Mart günü yaptığı yazılı açıklamada, Kaşıkçı'nın katillerinin kamuya açık yargılanması çağrısı yapmış, cinayete ilişkin soruşturma ve yasal sürecin şeffaf olmaması sebebiyle Suudi Arabistan'ı kınamıştı.

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ BULUNAMADI  

Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilmişti.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüne ilişkin bilgilere ulaşılmaısna rağmen cesedinin nerede olduğu hala belirlenemedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal