BM, Açlığın Pençesindeki Zimbabve İçin 331 Milyon Dolar Toplayacak

Birleşmiş Milletler (BM), kuraklıktan ve ülkeyi vuran şiddetli fırtına sebebiyle milyonlarca insanın açlıkla pençeleştiği Zimbabwe'ye olan yardım çağrısı miktarını 331,5 milyon dolara yükseltti.

06.08.2019-22:25 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-22:15) BM, Açlığın Pençesindeki Zimbabve İçin 331 Milyon Dolar Toplayacak

El Nino siklonu Zimbabve'de kuraklığa, mısır hasadının yarıya inmesine, elektrik üretiminin azalmasına ve ülkenin en büyük barajı Kariba'da boşalmasına neden oldu.

2.3 MİLYON İNSANIN GIDAYA İHTİYACI VAR

Kuraklık, ülkedeki ekonomik krize sebep olurken, Haziran ayından bu yana şeker, yemeklik yağ ve pirinç gibi temel kalemlerin fiyatı iki katından fazla artarak enflasyonu yüzde 175,6'ya yükseltti. BM Dünya Gıda Programı Genel Müdürü David Beasley, Zimbabve kırsalındaki 2.3 milyon insanın acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu ve bu rakamın, önümüzdeki yılın Mart ayına kadar 5,5 milyona çıkacağını söyledi. 

YAPILACAK YARDIMLAR ŞU ŞEKİLDE:

BM'den yapılan açıklamada toplanacak 331,5 milyon doların, gıda yardımı, su temini ve sanitasyon ile zorlu ailelere nakit bağışında kullanılacağı kaydedildi.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal