BM: 2020'de Yüz Binlerce Çocuk Ölebilir

BM Genel Sekreteri Guterres, "Global ekonomik durgunluğun hız kazanmasıyla 2020'de yüz binlerce çocuk ölümü daha yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

17.04.2020-10:47 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-10:48) BM: 2020'de Yüz Binlerce Çocuk Ölebilir

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dünya genelinde neredeyse hiçbir çocuğun okula gidemediğini ifade ederek, bazı okulların uzaktan eğitim verdiğini kadar tüm çocukların bu imkana sahip olmadığını kaydetti.

Genel Sekreter, internetin pahalı ve yavaş olduğu ülkelerde bulunan çocukların ise dezavantajlı durumda olduğunun altını çizdi.

BESİNLERİNİ OKUL YEMEKLERİNDEN ALIYORLARDI

Dünya genelinde 310 milyon öğrencinin yaklaşık yarısının, günlük düzenli besini okullardan karşıladığını ifade eden Guterres, coronavirüs ortaya çıkmadan bile pek çok çocuğun kabul edilemeyecek düzeyde yetersiz bir şekilde beslendiğini ve büyüme geriliğiyle karşı karşıya kaldığının altını çizdi.

KARANTİNADA İSTİSMAR KURBANI OLABİLİRLER

Genel Sekreter Guterres ayrıca çocukların tecrit sürecinde aile içi şiddete maruz kalabileceğini, istismar edilebileceğini ve istismar tanığı olduğunu da kaydederek, kız çocuklarının okulu bırakma ve erken gebelik ihtimaline karşı uyardı.

Guterres internette maruz kalınabilecek şiddet ve istismardan da söz ederek, sosyal medya firmalarının çocukların bu tür durumlardan korunabilmesi adına özel bir sorumluluğu olduğunu ifade etti.

ÇOCUK FELCİ ASKIDA, KIZAMIK DURDURULDU

Virüs dolayısıyla çocuk felci aşılarının askıya alındığını ve dünya genelinde 23 ülkede kızamık aşılarının durdurulduğunu belirten Sekreter, hastanelere coronavirüs hastaları nedeniyle aşırı yük bindiği için çocukların sağlık sistemlerine ulaşımının da gerilediğini sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal