Bloomberg'den Küstah Sözler: Rus Füze Savunma Sistemi Alan Türkiye Her Türlü Cezalandırılmalı

"Türkiye'nin son kışkırtması cevapsız bırakılamaz" isimli başyazıda, "Meydan okuyarak Rus füze savunma sistemi satın alan Erdoğan fazla ileri gitti" sözlerini kullanan Bloomberg, Türkiye'nin cezalandırılması çağrısında bulundu.

17.04.2019-16:30 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-16:33) Bloomberg'den Küstah Sözler: Rus Füze Savunma Sistemi Alan Türkiye Her Türlü Cezalandırılmalı

"Türkiye'nin son kışkırtması cevapsız bırakılamaz" isimli başyazıda, "Meydan okuyarak Rus füze savunma sistemi satın alan Erdoğan fazla ileri gitti" sözlerini kullanan Bloomberg, F-35 teslimatının iptali, Trump'ın yaptırımları ve NATO'nun yardımlarıyla Türkiye'nin cezalandırılması çağrısı yaptı.

Ankara'nın Rusya'dan S-400 alım anlaşmasıyla Washington'da meydana gelen gerginliğe, ABD merkezli haber sitesi Bloomberg direk taraf olduğunu ispatlayan bir makale yayınladı.
Yayın kurulu tarafından yazılan "Türkiye'nin son kışkırtması cevapsız bırakılamaz" isimli başyazıda, "NATO'nun Türkiye'nin blöfünü görmesinin vakti geldi" mesajı iletildi.

ABD'nin 'NATO'nun hava savunma sırlarına Rusya'nın erişimini sağlayacağına' dair uyarılara karşın, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta yine Rusya'dan füze savunma sistemi alma planı için 'olmuş bitmiş bir anlaşma' dediğini işaret eden Bloomberg, baş yazısında şu ifadelerde bulundu.

'PATRIOT TEKLİFİNİ DE KABUL ETMEDİLER'

"Bu, tehlikeli olduğu kadar tümüyle kendi ayağına sıkan bir karardır. Savaş uçağının 12 milyar dolarlık yedek parçasının Türk şirketlerce üretilmekte olmasına ve Türkiye'nin 100 uçak sipariş etmiş olmasına karşın, ABD, Türkiye'ye F-35 teçhizatı sevkiyatını askıya aldı. Türkiye, tüm bu kargaşayı engellemey yönelik olarak ABD'nin benzer bir sistem olan Patriot'la ilgili cömert teklifini de reddetti."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal