Birleşmiş Milletlerden Önemli Uyarı!

Koronavirüs salgını ile mücadele sürerken Birleşmiş Milletler'den önemli bir açıklama yapıldı.

02.12.2020-21:22 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-03:17) Birleşmiş Milletlerden Önemli Uyarı!

Birleşmiş Genel Sekreteri Guterres yaptığı açıklamada, 'İnsanlığın doğaya karşı verdiği savaşın 'intihar girişimi' olduğunu söyleyerek, 'Hava ve su kirliliği yılda 9 milyon kişinin ölümüne neden oluyor ve bu rakam, pandeminin neden olduğu kayıplardan 6 kat daha fazla.' ifadelerini kullandı.

Guterres, Columbia Üniversitesi'nde düzenlenen panelde, 'Gezegenin Durumu' başlığındaki konuşmasında, 'gezegen bozuldu ve dünyanın karşı karşıya kaldığı bu kaosun ana nedeni insanların faaliyetleri' diyen Guterres, biyoçeşitliliğin çöktüğünü, 1 milyon türün neslinin tükenme riskiyle karşı karşıya kaldığını, çöllerin büyüdüğünü, sulak alanların kaybolduğunu ve her yıl 10 milyon hektar ormanın yok olduğunu ifade etti.

'PANDEMİDEN DAHA FAZLA İNSAN BU YÜZDEN ÖLÜYOR'

Guterres, "Hava ve su kirliliği yılda 9 milyon kişinin ölümüne neden oluyor ve bu rakam, pandeminin neden olduğu kayıplardan 6 kat daha fazla." dedi.

Bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'inin hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar olduğuna işaret eden Guterres, dünyanın aynı zamanda iklim felaketi ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal