Birleşmiş Milletler'den İsrail'e Çağrı

İsrail'in Filistin'e yaşattığı zulüm nihayet Birleşmiş Milletler'in dikkatini çekmeye başladı.

20.01.2021-01:52 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-01:52) Birleşmiş Milletler'den İsrail'e Çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres gerçekleştirdiği basın toplantısında ,'İsrailli yetkililerin çoğu işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yaklaşık 800 yeni yerleşim birimi kurma planlarından endişe duyuyoruz, bu planları durdurun' açıklamasında bulundu.

İsrail'in Filistin bölgesi olan Batı Şeria'da yayılma girişimiyle ilgili açıklamada bulunan Guterres, İsrail’in 1967’den beri işgal altındaki Filistin topraklarında Doğu Kudüs dahil yerleşim yerleri kurmasının hiçbir yasal meşruiyete sahip olmadığını ve uluslararası hukuka göre açık bir ihlal teşkil ettiğini ifade etti.

Yerleşim yeri kurma planın iki taraf için de çatışma riskini arttırıyor diyen Guterres, 'planın işgali sona erdirme ve 1947 öncesi sınırlara dayalı, sürekli, egemen ve yaşayabilir bir Filistin devleti kurma olasılığını tehlikeye attığını belirtti.

Antonie Guterres, İsrail hükümetine çağrıda bulunarak, iki devletli çözüme, adil,kalıcı ve kapsamlı bir barışa ulaşmanın önünde büyük engel teşkil eden bu kararınızdan dönün ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal