Birleşmiş Milletlerden Esad'a Kınama

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Beşar Esad rejiminin faaliyetlerinden endişe duyduklarını dile getirdi.

26.04.2018-15:12 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-15:01) Birleşmiş Milletlerden Esad'a Kınama

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Beşar Esad rejimi güçlerinin, başkent Şam’ın güneyinde Filistinli mültecilerin bulunduğu Yermük Kampı'na yönelik saldırılarından büyük endişe duyduklarını ifade etti.

Lowcock, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısı sırasnda, " Esad rejimi güçlerinin, Yermük Kampı bölgesinin terör örgütü DEAŞ kontrolünde bulunan kısmına yoğun saldırılar düzenlemesi ve bu saldırıların bedelini Filistinli mültecilerin ödemesi ile ilgili, "Yermük'te olan 'itici askeri faaliyetlerden' son derece endişe duyuyoruz. Bölgede bulunan sivil kayıplar konusunda kaygılıyız. Ayrıca Yermük'ten de Şam'a yönelik saldırılar yapıldığını duydum." dedi.

Esad güçlerinin kontrolü tamamen sağladığı Doğu Guta'ya halen erişim sağlayamadıklarını dile getiren Lowcock, bu yüzden bölgede ne kadar sivil yaşadığını tam olarak bilemediklerini kaydetti.

Lowcock, İdlib'deki duruma da değinerek "Son derece endişeliyiz. Özellikle İdlib'in güneyine yönelik bombardıman ve çatışmaların devam ettiğini görüyoruz. Maalesef bölgeye istediğimiz erişimi sağlayamıyoruz. Ayrıca İdlib'in bazı bölgelerindeki siviller şiddetle korumaya ihtiyaç duyuyor." ifadelerini kullandı.

YERMÜK KAMPI'NDA YÜZ BİNDEN FAZLA SİVİL KUŞATMA ALTINDA

Şam’ın 8 kilometre güneyinde yoğun olarak Filistinli mültecilerin bulunduğu Yermük Kampı, 16 kilometrekare alana yayılmış bir yerleşim yeri.

Bölgenin batı kısmında bulunan 8 kilometrekarelik bölümü terör örgütü DEAŞ’ın, doğusu kesimindeki 7 kilometrekarelik bölümü de Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolünde.

Yermük Kampı’nın kuzeyinde konuşlanan Esad rejimi ile DEAŞ arasında kalan 1 kilometrekarelik alanı ise rejim karşıtı silahlı gruplardan Heyet Tahrir Şam kontrol ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal