Birleşmiş Milletler, Yeni Bir Terör Dalgasını Beklediğini Açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM), üye ülkelerin istihbarat servisleri tarafından verilen bilgilere dayanarak kritik bir rapor hazırladı. Rapora göre bazı ülkelerde yeni bir terör dalgası bekleniyor.

03.08.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-14:18) Birleşmiş Milletler, Yeni Bir Terör Dalgasını Beklediğini Açıkladı

Raporu hazırlayan gözlemciler, uluslararası terörizmde son dönemde meydana gelen duraklamanın kısa zaman içerisinde sona erebileceğini ve yeni yıl öncesi yeni bir saldırı dalgasının mümkün olabileceğini söyledi.

İngiliz Guardian gazetesinin aktardığına göre; BM gözlemcileri, DAEŞ saflarında savaşmaya giden ve sağ kalmış olabilecek 30 bin yabancı terörist ile alakalı kaygıları gündeme taşıdı. Raporda, DAEŞ üyelerinin Türkiye’ye kaçmaya çalışabileceği de bildirildi.

SALDIRILAR AZALDI AMA…

Buna göre; söz hususu yabancı teröristler yakın gelecekte uluslararası bir kaygı kaynağı durumuna gelebilir. Bazıları el-Kaide’ye katılabilir, bazıları ortaya çıkabilecek başkaca terör örgütlerine girebilir. Bazıları örgüt lideri olabilir veya terör örgütlerine üye kazandıran pozisyonlara geçebilir.

Rapor, teröristlerin Türkiye, Fransa, Belçika ve Almanya’da yüzlerce sivili katlettiği 2015 ve 2016’dan beri daha az başarılı saldırı yaptığının altını çizse de Avrupa için tehdit seviyesinin yüksek olmaya devam ettiğini söylüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal