Birleşmiş Milletler Gezi Parkı Olayı İle İlgili Türkiye'yi Suçlayıcı Açıklamalarda Bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet, Gezi Parkı eylemlerine yönelik Mehmet Ali Alabora ve Osman Kavala'yı göstererek Türkiye'yi suçlayarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

06.03.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-13:41) Birleşmiş Milletler Gezi Parkı Olayı İle İlgili Türkiye'yi Suçlayıcı Açıklamalarda Bulundu

Gezi Parkı eylemlerine yönelik içlerinde Memet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın da yer aldığı 16 zanlı ile ilgili yürütülen soruşturma tamamlanmış ve hazırlanan iddianame de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından onaylanmıştı.

İddianamede tüm zanlıların 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edilmişti.

Bu davalar ile ilgili bugün Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komiseri Michelle Bachelet'ten çarpıcı bir açıklama yapıldı.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLAYICI İFADELER

Avrupa'nın önde gelen yayın kuruluşu Euronews'in ifadelerine göre Bachelet, 'Türk yetkililere, eleştirel ve muhalif sesleri "istikrarsızlaştırıcı olarak" değil tam tersine sosyal diyaloğa katkı sunan bir değer olarak görmesi çağrısında bulunuyorum. Son günlerde Gezi eylemleri nedeniyle "hükümeti devirmeye teşebbüs" suçundan yargılanan 16 sivil toplum aktivistin davası, uluslararası hukuk standartlarını karşılamayan diğer birçok yargılamanın bir benzerini oluşturuyor' denildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal