Birleşmiş Milletler, Cemal Kaşıkçı Raporunu Açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Raportörü Callamard, Cemal Kaşıkçı raporunu açıkladı. Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan hükumeti sorumlu tutuldu.

19.06.2019-13:07 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-13:37)

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümü ile alakalı hazırladığı raporu yayınladı. Raporda, "Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcalıkları suistimal etmesinden sebeple Türk Hükümeti'nden özür dilemeli" denildi.

Raporda ayrıca, Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin de içinde olduğu üst düzey görevlilerin soruşturulması için güvenilir deliller olduğu bildirildi.

Raporda şu sözlere yer verildi, "Kaşıkçı'nın öldürülmesi Suudi Arabistan devletinin sorumlu olduğu yargısız bir infazdır. Suudi Arabistan, diplomatik ayrıcalıkları suistimal etmesinden sebeple Türk Hükümeti'nden özür dilemeli. ABD, Kaşıkçı cinayetinin soruşturulması için FBI soruşturması açılmalı. Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin de içlerinde olduğu üst düzey görevlilerin soruşturulması için güvenilir dedliler var."

BM Özel Raportörü Callamard ayrıca, "BM Genel Sekreteri (Antonio Guterres), Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile alakalı cezai soruşturma açmalı" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal