Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Birleşik Arap Emirlikleri Askeri Çıkarma Yaptı

Arap Yarımadası'nın güneyinde bulunan Yemen'e bağlı Sokotra Adası'na Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) onlarca askerin konuşlandığı aktarıldı.

03.05.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-09:38) Birleşik Arap Emirlikleri Askeri Çıkarma Yaptı

Arap Yarımadası'nın güneyinde bulunan Yemen'e bağlı Sokotra Adası'na Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) onlarca askerin konuşlandığı aktarıldı.

Sokotra Adası'nda bulunan yerel kaynaklardan alınan bilgiler ışığında, askerler, kendilerini taşıyan 3 uçağın Hadibu kentindeki Sokotra Havalimanı'na varmasının hemen akabinde havalimanı çevresinde konuşlandı.

Askerlerle birlikte, aralarında 6 adet tankın da yer aldığı askeri araçların naklinin bu taşıma işlemi sırasında yapıldığı bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin Sokotra Adası'na konuşlanması, Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr ve beraberinde gelen bakanlardan oluşan bir heyetin cumartesi günü adaya gelmesiyle eş zamanlı gerçekleştiği aktarıldı.

TAM HAKİMİYET

Nisan 2016'da göreve geldiğinden bu yana Sokotra Adası'na ikinci defa intikal eden Bin Dağr'ın bu ziyaretle amacının, meşru hükümetin ada üzerinde bulunan hakimiyetini göstermek amacında olduğunu belirtti.

Aktivistler geçen mart ayında, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye, Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon güçleri bünyesindeki en büyük ikinci güç olan Birleşik Arap Emirlikleri’nin ada üzerinde tam hakimiyet kurduğu yönünde bir rapor sunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;