Bir Tweet Attı, Ülkesini 20 Milyar Dolar Zarara Soktu!

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland'in attığı bir tweet ülkesine 20 milyar dolara mal oldu. Suudi Arabistan'ı eleştiren bir tweet atan Freeland'in bu gönderisi iki ülke arasındaki ilişkileri kopma noktasına getirdi.

08.08.2018-10:32 - (Son Güncelleme: 08.08.2018-12:00)

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland'in, Suudi Arabistan güvenlik kurumlarının başkent Riyad'da bazı insan hakları savunucularını tutuklaması ardından Twitter'dan gerçekleştirdiği paylaşım, Kanada'ya yaklaşık 20 milyar dolara mal oldu.

İKİ ÜLKE ARASINDA DİPLOMATİK İLİŞKİLER KOPMA NOKTASINA GELDİ

Kanada ile Suudi Arabistan arasındaki problem derinleşirken, ekonomik aşaması ile alakalı ilk tespitler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Bakan Freeland'in halen Riyad'da tutuklu olan Kanadalı blog yazarı Raif Badawi'nin kız kardeşi Samar Badawi ile bir kadının daha hapse atılmasının sonrasında yaptığı ve Suudi Arabistan'ı bu kişileri serbest bırakmaya davet eden paylaşımı, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri kopma aşamasına taşıdı.

15 MİLYAR DOLARLIK ALIM DURDU

Suudi Arabistan'ın Kanada ile ticari ilişkilerin dondurulması kararı, Kanada'nın Suudi Arabistan'a satışına karar verilen ve halihazırda imalat aşamasında olan toplam 15 milyar dolarlık 928 adet hafif ve ağır askeri zırhlı araç paketini de vurdu.

Suudi Arabistan, dönemin Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper döneminde, Ontario eyaletinde kurulu General Dynamics Land Systems (GDLS) şirketinin imal ettiği Light Armoured Vehicles-LAV (Hafif Silahlı Araçlar) tipi askeri araçlardan 928 tane sipariş etmiş, 2014 senesinde işlemleri bitirilen satış, 2015 senesinde iktidara gelen Justin Trudeau hükümeti tarafından askıya alınmıştı.

2 BİN 470 KİŞİ İZİNDEN OLACAK

Kanada kamuoyunda uzun zaman tartışmalara sebep olan satış, dönemin Dışişleri Bakanı Stephen Dion'un girişimleriyle 2016 senesi nisan ayında kabul edilmiş ve imalat aşamasına geçilmişti.

Söz hususu ihaleyi alan GDLS, bu imalat için 470'i imalat hattında olmak üzere 2 bin 470 yeni işe alım yapıldığını ve Suudi Arabistan'ın son kararı ile bu kişilerin işlerinden olacağını bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal