Binlerce İngiliz, Başbakan May'in Brexit Kararına Karşı Sokağa Çıktı

Sarı Yelekliler’den ilham alan İngiliz göstericiler sokaklara döküldü. Söz konusu protesto Başbakan Theresa May’in Avam Kamarası'ndaki Brexit anlaşmasıyla ilgili belirsiz bir oylaması öncesinde gerçekleştirildi.

12.01.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 12.01.2019-16:03) Binlerce İngiliz, Başbakan May'in Brexit Kararına Karşı Sokağa Çıktı

Sarı Yelekliler’den ilham alan İngiliz göstericiler sokaklara döküldü. Söz konusu protesto Başbakan Theresa May’in Avam Kamarası'ndaki Brexit anlaşmasıyla ilgili belirsiz bir oylaması öncesinde gerçekleştirildi; Anlaşma, karşıt siyasetçiler tarafından başarısızlığa uğramış ve amacından sapmış olarak değerlendirildi.

Binlerce İngiliz gösterici 12 Ocak'ta Fransız Sokak protestolarından esinlenerek Londra sokaklarına çıktı.

Halk Meclisi, İngiltere Başbakanı Theresa May’in 'Brexit anlaşmasının yol açtığı duruma karşı öfkesini göstermek amacıyla protesto düzenledi.

15 Ocak'ta Başbakan Theresa May, anlaşmasını oylamaya koyarak parlamento önünde sunacak. Avam Kamarası anlaşmasını reddederse, İngiltere kaotik bir anlaşma olmayan Brexit'e doğru bir adım daha yaklaşacak.

İngiltere, Haziran 2016’daki referandumda Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma oyu verdi. Ayrılma sürecinin Mart 2019’a kadar sürmesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal