Binlerce Hayalperest Yunan Milliyetçisi Sokağa Döküldü!

Atina'da organize olan binlerce Yunan milliyetçisi Makedonya adına karşı sokaklara çıktı. Göstericiler "Makedonya Yunanistandır" sloganıyla marşlar söyleyip yürüdü.

04.02.2018-22:45 - (Son Güncelleme: 04.02.2018-22:39) Binlerce Hayalperest Yunan Milliyetçisi Sokağa Döküldü!

Sabahtan beri protesto gösterisine katılmak üzere başkent halkı hariç, adalarından gemiler, diğer bölgelerinden de otobüsler gelmeye başladı.

MARŞLAR EŞLİĞİNDE ATİNA'DA YÜRÜDÜLER

Girit'ten gelen ve yerel giysilerini giyen birçok gösterici erken saatlerden Syntagma Meydanı'nda toplanmaya başladı. Yunan bayrakları taşıyarak marşlar söyleyen sayısı binleri geçen gösterici mitingden önce Atina'nın merkezi yollarında yürüyüş yaptılar ve Parlamento önünde 150 metre karelik bir bayrak astılar. Saat 14.00'de halka ilk seslenen ünlü besteci Mikis Theodorakis, oldu.

"BİR MAKEDONYA VARDIR, O DA EZELDEN BERİ YUNANİSTANDIR"

Tekerlekli sandalye ile kürsüye çıkan doksan iki yaşındaki sol görüşlü Theodorakis "Ülkesini seven, haklı isteklerini savunan, milliyetçi sayılamaz. Bir Makedonya vardır, o da ezelden beri Yunan'dır ve öyle kalacaktır" dedi. Üç Metropolit'ten sonra anayasa hukuku profesörü Yiorgos Kasimatis konuşmasında "Bütün Yunanistan bugün burada ve bir ağızla hayır diyor. Makedonya adı hiçbir suretle başka ülke tarafından kullanılamaz" diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal