Biden'ın Ekibindeki İsimden İlk Mesaj

ABD başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın 20 Ocak'ta göreve başlamasından sonra Dışişleri Bakanlığına getireceği Anthony Blinken, dünyaya ilk mesajını verdi.

24.11.2020-23:29 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-01:40) Biden'ın Ekibindeki İsimden İlk Mesaj
Biden'ın Dışişleri Bakanlığına getireceği Blinken'in ilk mesajı "uluslararası iş birliği" oldu.

Anthony Blinken, uluslararası iş birliği mesajı vererek, 'Dünyanın tüm sorunlarını tek başımıza çözemeyiz. Diğer ülkelerle birlikte çalışmamız gerek, onların iş birliğine ve aynı zamanda güvenine ihtiyacımız var.' dedi
 
Biden'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği görevine getireceği Linda Thomas Greenfield ise "ABD geri döndü, çok taraflılık ve diplomasi geri döndü." ifadelerini kullandı.
 
'BİDEN'IN EKİBİ BELLİ OLDU'
 
Obama döneminde Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcılığı yapan ve CIA'de direktör yardımcılığı görevinde bulunan Avril Haines, Biden'ın Ulusal İstihbarat Direktörlüğü için tercih ettiği isim oldu. Haines, ABD istihbaratının en tepesine gelen ilk kadın olacak.

Joe Biden, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak ise Linda Thomas Greenfield ile çalışmayı tercih edecek. Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı'na getirmeyi planladığı isim ise Jake Sullivan.

Alejandro Mayorkas'ın ise İç Güvenlik Bakanı olacağı bildirildi. Daha önce bu kurum bünyesinde bakan yardımcılığı yapan Mayorkas, İç Güvenlik Bakanlığı yapan ilk Latin olarak tarihe geçecek.

Mayorkas'ın bakanlığı yeniden şekillendirmek ve Donald Trump'ın dünyanın tepkisini çeken sınır politikalarını değiştirmekle görevlendirilecek. Trump Meksika sınırında ailelerin parçalanmasına yol açan gaddar politikalarını hayata geçirmek için bu bakanlığı kullanıyordu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal