Biden'dan 'Yerli Malı' Teşviki

ABD Başkanı Joe Biden, ekonominin hareketlendirilmesi adına yerli malı ürünlerin tercih edilmesinin teşvik edileceğini bildirdi.

26.01.2021-09:20 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-09:24) Biden'dan 'Yerli Malı' Teşviki

Yeni ABD Başkanı Biden, düzenlediği basın toplantısında, başkanlığa geldiği günden bu yana ABD ekonomisini hareketlendirmek için gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek değinerek ülke genelinin güç durumda olduğunu ve acil bir şekilde yardım edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Aşılama programına destek olacak her kişiye 1400 dolar verilmesini isteyen, okullara güvenli bir şekilde dönülmesini yemin edecek ve eyaletlere maddi destek sunacak yardım paketinin acil olduğunu ifade eden Joe Biden, “Zamanlama bu işin özü.” sözleriyle gecikmenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı aynı zamanda, ekonomik savaşta yerli malının tercih edilmesinin önemli olduğunu ifade etti. ABD’nin üretiminin otomasyon ile globalleşme sayesinde yenilmesinin kabul edilemez bir durum olduğumu belirten Joe Biden, “ABD üretiminin öneminin geçtiğine bir saniye dahi inanmam.” diye konuştu.

Amerika'da üretimin demokrasinin esas güç kaynağı olduğunun altını çizen Joe Biden, “ABD vergi verenlerin parasını kullanırken ABD ürünü alacağız.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, “Daha önce ABD vergileri yabancı firmalara gidiyordu ve bunun sonu olarak onlarca milyar dolar yabancı firmalara gidiyordu. Örnek olarak 2017 yılında Savunma bakanlığı 3 milyar doları yabancı firmalara harcadı.” şeklinde konuştu.

Joe Biden kendi idarelerinde bu durumun değişeceğini kaydederek “Bugün imzalayacağım başkanlık emri ile bu ABD ürünlerinin federal hükümet tarafından alınması konusunda kuralları sıkılaştırıyorum.” diye konuştu.

 

Ürün alınacağında tüm bilgilerin bildirileceği ve küçük şirketlere “ben yapabilirim” deme şansı sunulacağını dile getirdi. Yeni yasa ile milyarlarca doların ABD altyapısını, ABD ürünleri ile kuvvetlendirilmesi için faaliyet yürütüleceğini ve bunun iş olanakları sağlayacağını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal