Biden Kazandığını Dünyaya İlan Etti

3 Kasım tarihlerinde düzenlenen ABD seçimlerini kazanan Joe Biden, seçimleri kazandığını ve ABD'nin 46. başkanı olduğunu ilan etti.

24.11.2020-20:51 - (Son Güncelleme: 25.11.2020-00:47) Biden Kazandığını Dünyaya İlan Etti

20 Ocak'ta Beyaz Saray'da yemin törenine gerçekleştirip ABD'nin 46'ncı başkanı olarak görev yapacak olan Joe Biden, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Demokrat Parti'den aday olan ve seçimi kazanan Joe Biden, 'Seçim bitti. Partizanlığı ve birbirini şeytanlaştırmak için tasarlanmış söylemleri bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Bir araya gelmeliyiz' ifadelerini kullandı.

'MİCHİGAN'DAN SONRA PENSİLVANYA'DA DA KAZANDI'

Öte yandan başkanlık yarışındaki kritik eyaletlerden Pennsylvania'daki seçimleri de Demokrat Joe Biden'ın kazandığı tescil edildi. Pennsylvania Valisi Tom Wolf, Twitter'dan yaptığı açıklamada eyalet sekreterliğinin eyaletteki seçimleri kazananının Biden olduğunu tescil ettiğini bildirdiğini aktardı.

'TRUMP YENİLGİYİ KABUL ETTİ'

ABD Genel Hizmetler Dairesi, Başkan Donald Trump yönetiminin resmi geçis sürecini başlatmaya hazır olduğuna dair dün seçilmiş başkan Joe Biden'a bildirimde bulunmuştu.

Daire Yöneticisi Emily Murphy tarafından Biden ekibine iletilen mektup, Trump'ın kaybettiğinin kabulüne yönelik ABD yönetiminin attığı ilk adım olarak değerlendiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal