Beyrut'taki Patlamanın Nedeni Belli Oldu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamayla ilgili yapılan ilk incelemeler, olayın yıllardır süren ihmaller dizisine dayandığını tespit edildi.

06.08.2020-00:11 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-00:10) Beyrut'taki Patlamanın Nedeni Belli Oldu
Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamayla ilgili yapılan ilk araştırmalar, patlayıcı maddelerin depolanmasına ilişkin yıllarca süren ihmalin, 100'den fazla kişiyi öldüren patlamaya sebep olmuş olabileceği ihtimalini ortaya koydu

Reuters'a konuşan resmi bir kaynak, patlamanın sebebini 'ihmal' olarak nitelerken, patlamaya neden olan malzemenin güvenli bir şekilde depolanması konusunun birçok kez gündeme geldiğini ancak kaldırılması veya imha edilmesi için “hiçbir şey yapılmadığını” söyledi.

Kaynağa göre dün Beyrut Limanı'nın 9 nolu deposunda çıkan yangın, amonyum nitratın depolandığı depo 12'ye yayıldı.

Liman çalışanlarına yakın bir başka kaynak, altı ay önce patlamaya neden olan amonyum nitratı inceleyen uzman bir ekibin, kaldırılmaması durumunda “tüm Beyrut'u havaya uçurabileceği” konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Michel Avn patlamaya neden olduğu tahmin edilen amonyum nitratın yeterli güvenlik önlemi alınmadan altı yıldır liman bölgesinde tutulduğunu açıklamıştı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal