Beyrut’taki Patlamadan 1 Ay Sonra Enkaz Altından Nabız Sinyalleri Alındı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 Ağustos tarihinde meydana gelen devasa patlama ile yıkılan binaların birinde, nabız ile soluk alış verişi belirlenerek tekrar kurtarma operasyonu başlatıldı.

04.09.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-17:35) Beyrut’taki Patlamadan 1 Ay Sonra Enkaz Altından Nabız Sinyalleri Alındı

Şili'den gelen yardım görevlilerinin bulduğu yaşam semptomunun kaynağına ulaşmak için operasyonlar devam etti.

Şilili destek ekibine ait kurtarma köpeği 'Flash', yıkılan bir binanın enkazı altında yaşam belirtileri ile karşılaşarak ekibine uyarı yaptı. Görevliler ses belirleme araçlarıyla gerçekleştirdikleri tarama sonucunda enkaz altında dakikada 18 - 19 kalp atışı belirledi.

Beyrut'ta bulunan bir muhabir, yaşam belirtisini bulan köpeğin fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.



Hava sıcaklığının Lübnan'da haftalardır çok fazla yüksek olması sebebiyle, enkaz altında 1 ay sonra hayat belirtisi bulmak için beklenti oldukça düşüktü.

Ekiplerinin kalp atışı ve soluk alışverişi belirlediğini bildiren Şilili gönüllü Francesco Lermondo, enkaz altından birinin 1 ay sonra sağ kurtarılmasının çok ender olsa da mümkün olabileceğini belirtti.

Kurtarma faaliyetleri tüm gece boyunca sürdü. Enkaz altındaki hayat belirtisini dinlemek için, çevrede bekleyenlerden telefonlarını kapatmaları ve sessiz olmaları talep edildi.

Beyrut Valisi Marwan Abboud, hadise yerinde yaptığı açıklamasında, enkazların altında arama-tarama gerçekleştirebilecek araçları olmadıkları için yurt dışından gelen görevlilerin desteğini aldıklarını dile getirdi.

NELER OLÇMUŞTU?

4 Ağustos tarihinde Beyrut limanında meydana gelen patlamada 191 kişi hayatını kaybetmiş, hemen hemen altı bin kişi yaralanmış ve yüzlerce bina oldukça hasar almıştı.

Patlamanın, liman bölgesindeki 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin infilak etmesiyle meydana geldiğini belirlemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal