Beyrut'taki Patlama İçin İsrailli Gazeteci Kohen'den Önemli Açıklama

Önceki akşam Beyrut'ta meydana gelen patlamaya yönelik açıklama yapan İsrailli gazeteci Edy Kohen, istihbarat kaynaklarına dayandırarak, Beyrut'taki depoda bulunan patlayıcı maddelerin Obama döneminde İran ve Suriye'den getirildiğini ve Hizbullah'a ait olduğunu söyledi.

05.08.2020-08:23 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-08:23) Beyrut'taki Patlama İçin İsrailli Gazeteci Kohen'den Önemli Açıklama

Lübnan'ın başkenti Beyrut önceki akşam gerçekleşen korkunç patlama ile adını tarihe kırmızı harflerle yazdırdı. Bahsi geçen şiddetli patlamada bir depoda bulunan 2.750 tonluk amonyum nitratın infilak ettiği aktarıldı.

Bu doğrultuda resmi Twitter hesabından açıklama yapan İsrailli gazeteci Edy Kohen, istihbarat kaynaklarına dayandırarak, Beyrut'taki depoda bulunan patlayıcı maddelerin Obama döneminde İran ve Suriye'den getirildiğini ve Hizbullah'a ait olduğunu dile getirdi.



Diğer taraftan açıklama yapan Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan, patlamada ilk belirlemelere göre 50'den fazla kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını ifade etti.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA
Olayın ardından açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ise patlamanın yangın kaynaklı bir kaza olabileceğini ifade etti.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA
Hizbullah’a yakın kaynaklar Lübnan yerel medyasına yaptığı açıklamada, Beyrut’taki patlamanın, kendilerine ait silah depolarında meydana geldiği ve saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal