Beyrut'ta 2 Hafta OHAL İlan Edildi!

Lübnan, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yankıları devam ederken kentle ilgili yeni bir karar alındı. Yüksek Savunma Konseyi, Bayrut'ta 2 hafta OHAL ilan etti.

05.08.2020-09:29 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-09:26) Beyrut'ta 2 Hafta OHAL İlan Edildi!

Beyrut limanda meydana gelen patlama onlarca kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralandı. Ülkede yaşanan felaketin ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Savunma Konseyi ile acil bir toplantı düzenledi.

BEYRUT'TA 2 HAFTA OHAL KARARI ALINDI

Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Savunma Konseyi arasında gerçekleştirilen görüşmede Beyrut'ta 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) kararı alındı.

Savunma Konseyi, Beyrut'ta ordunun güvenliğini sağlama görevini de üstlenirken gümrükler, liman ve havalimanlarındaki silahlı güçler, silahlı koruma birlikleri ve itfaiyeciler ordunun denetimine verildi.

SAVUNMA KONSEYİ'NİN ALDIĞI KARARLAR AÇIKLANDI

Savunma Konseyi'nde alınan kararlar ise şöyle:

'Yaralıların hastane masraflarının karşılanması için hastanelere fon tahsis edilmesi, hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesi, patlamada buğday silolarının zarar görmesi nedeniyle buğday tedarikinde bulunulması, ithalat ve ihracat faaliyetinin devam etmesi için Trablus Limanı'nın hazır hale getirilmesi, oluşan zararın tespit edilmesi için Lübnan ordusuyla koordine içinde Yüksek Yardım Komisyonu oluşturulması ve bu komisyonun evleri kullanılamayacak duruma gelen ailelere barınak sağlaması, yabancı ülkelerden gelecek yardımlar için özel bir fon kurulması'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal