Beyaz Saray'ın Önünde Heykel Yıkma Eylemi

George Floyd'un öldürülmesin tepki olarak çıkan heykel yıkma eylemleri Beyaz Saray'a kadar geldi. Eylemciler burada bulunan 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın heykeline saldırdı.

23.06.2020-08:28 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-08:23) Beyaz Saray'ın Önünde Heykel Yıkma Eylemi

Siyahi George Floyd'un ırkçı bir Amerikan polisi tarafından işkence ile öldürülmesinin ardından başlayan protestoların "heykel yıkma" eylemlerine dönüşmesine yol açtı. Bu doğrultuda eylemciler Beyaz Saray'ın önündeki 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın heykeline saldırdı.

Lafayette Park'ın temsili olan 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın heykelini iplerle ele geçileren onlarca prıotestocu heykeli yıkma girşiminde bulundu.

Bunınla birlikte Jackson aleyhinde sloganlarla da eylemi güçlendiren protestoculara park polisi ve Gizli Servis polisi karşı çıktı.

Eylemcileri durdurmak amacıyla göz yaşartıcı gaz sıkan görevli ekipler, eylemin dağıtılmasını sağladı ve heykel yıkılmaktan kurtarıldı.

Heykeli bulunan 7. ABD Başkanı Andrew Jackson, ülkede yerlilerin öldürülmesine neden olan Kızılderili Tehcir Yasası'nın çıkarıcısı ve aynı zamanda köleleri olmasıyla tanınan ABD başkanı olarak tarihe geçmiştir.

TRUMP'TAN TEPKİ
Beyaz Saray'ın önünde gerçekleşen bu arbedeye sesiz kalmayan Donald Trump, tepksinin Twitter üzerinden "Lafayette Park'ın içindeki muhteşem Andrew Jackson heykeline yönelik utanç verici Vandalizm'de birçok kişi tutuklandı." sözleriyle gösterdi.

ABD Başkanı Trump, bahsi geçen eylemcileri 10 yıl hapis cezası ile tehdit etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal