Beyaz Saray'dan Skandal Çağrı!

Beyaz Saray Sözcüsü McEnany, Floyd'un ölümünün ardından düzenlenen protestoların amacından saptırıldığını savunarak, "Valiler harekete geçmeli ve Amerikan toplumunu korumak için daha fazla Ulusal Muhafızı görevlendirmeli." sözlerine yer verdi.

01.06.2020-23:37 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-23:33) Beyaz Saray'dan Skandal Çağrı!

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, siyahi George Floyd'un ölümünün sonra yapılan protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Gösterilerin amacından saptığını ve şiddet eylemlerine dönüştüğünü ifade eden McEnany, "Her şey açık ve net. Bu olanlar protesto değil suç. Anayasamız barışçıl protestoları destekliyor ancak dün gece Washington DC'de ve ülkenin diğer yerlerinde gördüklerimiz barışçıl protestolar değildi." diye konuştu.

ABD'de şu anda 24 eyalette 17 bin Ulusal Muhafızın harekete geçirildiğini kaydeden McEnany, "Olanlara baktığımızda daha fazla adımın gerekli olduğunu görüyoruz. Ülkedeki valiler harekete geçmeli ve Amerikan toplumunu korumak için daha fazla Ulusal Muhafızı görevlendirmeli." dedi.

McEnany, ABD Başkanı Donald Trump'ın "sessiz kaldığı" eleştirilerini de Trump'ın son günlerde olaylara ilişkin yaptığı açıklamalara işaret ederek kabul etmedi.

Sözcü, "Trump'ın her gün üst üste yapacağı açıklamalar anarşiyi durdurmayacak. Anarşiyi durduracak şey eyleme geçmektir ve Trump da şu anda bu konuda çalışıyor." yorumu yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal