Beyaz Saray'dan İkili Görüşme Hakkında Açıklama

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk meslektaşı Başkan Erdoğan ile "gelecekte potansiyel bir toplantıya açık olduğunu" söyledi.

25.12.2018-08:53 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-08:48) Beyaz Saray'dan İkili Görüşme Hakkında Açıklama

Beyaz Saray Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türk meslektaşı Başkan Erdoğan ile "gelecekte potansiyel bir toplantıya açık olduğunu" söyledi. Günün erken saatlerinde Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ile Pazar günü yaptığı telefon görüşmesi sırasında 2019 senesinde Türkiye’yi ziyaret etmesi için davet aldığını söyledi. Ankara'daki bir basın toplantısında Kalın, "Şimdi tarih belirlemeye çalışacağız" dedi. Beyaz Saray Basın Sekreteri Yardımcısı Hogan Gidley yaptığı açıklamada "kesin bir planın olmadığını" belirtti.

Pazar günkü iki lider arasındaki uzun telefon görüşmesinde ABD birliklerinin Suriye'den çekilmesi ele alındı. Trump, “Bölgedeki ABD birliklerinin yavaş ve yüksek koordineli bir şekilde geri çekileceğini tartıştık. Askerlerimiz yıllar sonra eve geliyorlar” dedi.

Trump geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki liderin savaşın yıktığı ülkede daha etkili bir koordinasyona ihtiyaç duyulması konusunda hemfikir oldukları Başkan Erdoğan ile yaptığı 14 Aralık’taki telefon görüşmesinin ardından Suriye’den yaklaşık 2 bin ABD askerinin çekilme planlarını duyurmuştu. Türkiye cumhurbaşkanı en son Mayıs 2017'de Beyaz Saray'ı ziyaret etti

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal