Beyaz Saray'dan 'Coronavirüs Laboratuvardan Çıktı' İddiasına Açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü McEnany, ABD Başkanı Trump'ın yeni tip coronavirüsün (Covid-19) Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına dair gördüğünü söylediği kanıtın, Amerikan istihbaratının bir varsayımı olduğunu ve nihai kararı Trump'ın vereceğini ifade etti.

02.05.2020-00:18 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-00:12) Beyaz Saray'dan 'Coronavirüs Laboratuvardan Çıktı' İddiasına Açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip coronavirüsün (Covid-19) Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına dair gördüğünü ifade ettiği kanıtın, Amerikan istihbaratının bir varsayımı olduğunu ve nihai kararı Trump'ın vereceğini ifade etti.

Stephanie Grisham'ın görevinden ayrılmasından sonra 8 Nisan'da Beyaz Saray Sözcülüğü görevine getirilen McEnany, bugün ilk basın açıklamasında bulundu.

Başkan Trump'ın onayladığı bütçe kapsamında coronavirüs ile mücadele için ülke genelindeki 395 hastaneye 12 milyar dolar dağıtılacağını ifade eden McEnany, bu fondan en büyük payı New Jersey, New York ve Illionis eyaletlerinin alacağını açıkladı.

CORONAVİRÜS KONUSUNDA ÇİN'E ELEŞTİRİ

Coronavirüs krizinde Çin'i eleştiren McEnany, "Başkan Trump, Çin'in yaptıklarından mutlu değil. Çin'in bu krizi doğru bir şekilde ele alamadığı artık sır olmaktan çıktı." yorumunda bulundu.

McEnany, ABD'nin coronavirüs sebebiyle Çin'den tazminat talep edeceği iddialarına ilişkin de "Bunun kararı Başkan Trump'a kalmış ama şu kadarını söyleyeyim başkan, bu konuyu çok ciddiye alıyor. Çin'in virüs konusunda bilgi vermekte ayak diremesi, Amerikan halkının hayatını tehlikeye attı." yorumunda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal