Beyaz Saray Suudi Arabistan İlişkilerini Askıya Aldı

ABD Başkanı Trump'ın "Beyaz Saray Ortakları" programı çerçevesinde danışmanlık hizmeti vermesi için Richard F. Hohlt’un, Suudi Arabistan ile lobi ilişkisini 1 Kasım tarihi itibarıyla askıya aldığı belirtildi

17.12.2018-14:22 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-14:19) Beyaz Saray Suudi Arabistan İlişkilerini Askıya Aldı

ABD Başkanı Trump'ın "Beyaz Saray Ortakları" programı çerçevesinde danışmanlık hizmeti vermesi için Richard F. Hohlt’un, Suudi Arabistan ile lobi ilişkisini 1 Kasım tarihi itibarıyla askıya aldığı belirtildi. ABD'de Başkan Donald Trump'ın göreve getirdiği Beyaz Saray'a bağlı danışma biriminde yer alan bir lobicinin, Suudi Arabistan ile iş ilişkisini bitirdiği açıklandı.

Yerel haber kaynağına göre, "Beyaz Saray Ortakları’’ adlı danışmanlık programı üyelerinden lobi faaliyetlerinden sorumlu Richard F. Hohlt, ABD Adalet Bakanlığına yaptığı bildiride 1 Kasım itibariyle Suudi Arabistan ile lobi ilişkisini durdurduğunu belirtti. Dış Temsil Kayıt Yasası tarafından yapılan açıklamada Hohlt, Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne kamu işleri ve hukuki işler kapsamında danışmanlık sağladığını, bu doğrultuda yasal ve siyasi işlerin sürdürülmesi için stratejiler verdiğini belirterek, "Hala temsil ilişkimi ve katılımımı yeniden gözden geçirme ve durdurma sürecindeyim." dedi.

İlk defa Ekim 2016 tarihinde Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne danışmanlık hizmeti vermeye Hohlt, Haziran 2017'de Trump tarafından Beyaz Saray danışmanlık programında görevlendirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal