Beyaz Saray: 'Salgını Kontrol Etmeyeceğiz'

Beyaz Saray'dan Trump'ı seçim öncesi 1-0 geri fırlatacak açıklama: ''Salgını kontrol etmeyeceğiz. Aşıları, tedavileri ve diğer (tehlikeyi) azaltma alanlarını kontrol edeceğiz.''

26.10.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-10:51) Beyaz Saray: 'Salgını Kontrol Etmeyeceğiz'

Koronavirüs salgınında ilk sırada olan ABD'den gelen salgın açıklaması tepkilere yol açtı!

Ülkede vaka sayısı neredeyse 9 milyon olmuşken, salgın kaynaklı ölüm sayısı ise 230 bini aşmışken, Beyaz Saray'dan gelen ' Salgını kontrol etmeyeceğiz. Aşıları, tedavileri ve diğer (tehlikeyi) azaltma alanlarını kontrol edeceğiz'' açıklaması dikkat çekti.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows'ın bu açıklaması seçim öncesi Demokratlara koz oldu.

Meadows, CNN International'a konuk olarak canlı yayın esnasında, Trump yönetiminin salgını kontrol altına almayacağını dile getirdi.

"Salgını kontrol etmeyeceğiz. Aşıları, tedavileri ve diğer (tehlikeyi) azaltma alanlarını kontrol edeceğiz.'' diye konuşan Meadows'ın bu açıklamaları gayriihtiyari tepki gördü.

Yayın esnasında sunucunun ''Salgını neden kontrol etmeyeceğiz? sorusuna yanıt veren Meadows, ''Çünkü tıpkı grip gibi bulaşıcı bir virüs.'' dedi.

Demokratların başkan adayı Joe Biden, Mark Meadows'un bu açıklamasının üzerine harekete geçerek, ''Beyaz Saray'ın yenilginin beyaz bayrağını salladığını'' dile getirdi.

Biden, ''Meadows'un sözleri, Trump yönetiminin Amerikan halkını korumaktan vazgeçtiğini gösteriyor.'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal