Beyaz Baretliler'den İdlib'de Coronavirüsle Mücadelede Yardım Talebi

Beyaz Baretliler, yeni tip coronavirüs önlemleri çerçevesinde İdlib'de dezenfeksiyon çalışmasına başlarken, gönüllüler Dünya Sağlık Örgütü'nden yardım talep etti.

23.03.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-15:52) Beyaz Baretliler'den İdlib'de Coronavirüsle Mücadelede Yardım Talebi

Sivil Savunma ekipleri coronavirüse karşı mücadele için yoğun nüfusun ikamet ettiği İdlib şehir merkezinde dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

İdlib şehir merkezindeki en kalabalık yerlerden biri olan saat kulesi kavşağı, 30. cadde, Kusur ile Cela caddelerinde dezenfeksiyon yapılıyor.

Sivil Savunma gönüllüsü Firas Halife AA muhabirine verdiği demeçte, okul, kreş, cami ve üniversitelerde bu çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Gelecek hafta çalışmanın Suriye-Türkiye sınır hattındaki çadır kamplarda süreceğini kaydeden Halife, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sağlık sektörü gelişmiş ülkeler, zor şartlarda virüse göğüs germeye çalışırken yoğun bir nüfusun yaşadığı, yüz ölçümü açısından ise küçük İdlib'de, sağlık altyapısının çok kötü olması sebebiyle çok güçlü önlemler almamız gerekiyor."

"Virüs için tespit kitleri bulunmuyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne kurtarılmış bölgelerde bulunan sivillere yardım ve destek çağrısında bulunuyoruz"

İDLİB'DE DURUM

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında yer alan İdlib'in şehir merkezi ve çevre ilçelerinin nüfusu, 1 milyon 450 bindi. Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin son dönemdeki saldırıları sebebiyle hem İdlib genelinden şehir merkezine hem de merkezden kuzeye doğru göç yaşandı.

Rejim ve destekçilerinin Mayıs 2019'dan itibaren gerçekleştirdiği saldırılarda, İdlib'in önemli ilçeleri rejimin kontrolü altına girerken, Ocak 2019'dan şu ana kadar 2 milyona yakın sivil göç etmek zorunda bırakıldı ve 17 Eylül 2018'den (ateşkes için Soçi mutabakatı) şimdiye kadar yapılan saldırılarda yaklaşık 2 bin sivil hayatını kaybetti.

ESED REJİMİ İLK VAKAYI DUYURMUŞTU

Esed rejiminin haber ajansı SANA'nın dün verdiği habere göre, rejimin Sağlık Bakanı Nizar Yazıcı, ülkeye yurt dışından gelen bir kişide yeni tip coronavirüse rastlandığını bildirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal