Berbera Havalimanı, Birleşik Arap Emirlikleri'ne Bırakılmayacak

Somaliland Başkanı Musa Bihi, Berbera Havalimanı’nın tekrar yapılandırılacağını ve sivil havalimanı olarak genişletileceğini açıkladı.

14.09.2019-17:50 - (Son Güncelleme: 14.09.2019-17:29)

Somaliland medyasında gündem gelen habere göre, bölgeye gelen Somaliland Başkanı Musa Bihi, Berbera Havalimanı’nın tekrar yapılandırılacağını ve sivil havalimanı olarak genişletileceğini bildirdi.

İnşaatın önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacağını aktaran Bihi, burasının düşünüldüğü gibi askeri bir havalimanı olmayacağını aktardı.

Somaliland, Berbera Havalimanı’nı Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bırakmayacak

BAE’ye 2017 senesinde hava ve deniz üssü olması için izin veren Somaliland, BAE ve Etiyopya ile Berbera Limanı’nın birlikte değerlendirilmesine  ve genişletilmesine dair anlaşma yapılmıştı.

Somaliland’in BAE ile yürüttüğü askeri üs anlaşmasındab vazgeçip geçmediği ve bu ülkeye askeri havalimanı yapması için başka bir bölgenin verilmesi konusunda henüz karara varılmadı.

Bununla birlikte Somali’deki medya tarafından Musa Bihi’nin kullandığı ifadelerden yola çıkarak, BAE’yle imzalanan antlaşmalara egemenlik haklarını zedelediği gerekçesiyle karşı çıkıldığı şeklinde yorumlandı.

Son Gündem Haberleri için kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal