Belçika'da Mültecilerden Oturum Talebi İçin Protesto!

Belçika'da mülteci dernekleri ve mülteciler, oturum isteklerinin olumlu karşılanması için protesto eylemlerine başvurdu.

26.11.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 26.11.2019-17:43)

Belçika'da mülteci dernekleri ve mülteciler, oturum isteklerinin olumlu karşılanması için protesto eylemlerine başvurdu.

Belçika Kağıtsızlar Koordinasyonunun çağrısıyla Mülteci ve Göç İşlerinden de Sorumlu Sağlık Bakanı Maggie De Block'un ofisinin önünde toplanan yüzlerce kişi, oturum başvurusundan cevap alamayan mültecilerin dosyalarının görüşülmesi için çağrı yaptı.

Yapılan konuşmalarda, "kağıtsız" olarak nitelenen, başvurularına rağmen oturum izni alamayan mültecilere yasal haklarının bir an önce verilmesi ve çalışma yaşamındaki ayrımcılığın önlenmesi istendi.

Protestocular, "Kağıtsızlarla dayanışma", "Tehlikeli değiliz", "Yabancı değiliz, birinci, ikinci, üçüncü kuşağız" sloganları attı, şarkılar söyledi. Eyleme Belçikalı sendikalar da destek verdi.

Ülkede çoğunluğu Brüksel'de yaşayan 150 bin kadar "kağıtsız" mülteci yaşadığı öngörülüyor. Bu mülteciler arasında oturum izni için 19 yıl önce başvurmasına rağmen hala yanıt bekleyenler de yer alıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal