Belçika'da Coronavirüse Yakalanan Kişi Sayısı 6 Bin 235'e Yükseldi

Belçika'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 1298 artışla 6 bin 235'e yükselirken, yaşamını yitirenlerin sayısı da 42 artarak 220’ye çıktı.

26.03.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-17:26)

Belçika Kriz Merkezi'nden gelen açıklamada, ülkede son 24 saatte 536 kişinin virüse yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, coronavirüse rastlanan kişi sayısının 1298 artışla 6 bin 235'e, virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısının da 42 artarak 220'ye yükseldiği ifade edildi.

Sağlık Bakanı Maggie de Block, radyo programında, yarın Ulusal Güvenlik Konseyinin yeniden toplanarak alınan önlemlerin gözden geçirilebileceğini kaydetti.

Önlemlerin faydası olup olmadığını anlamak için 8-10 günün geçmesi gerektiğini söyleyen Block, ülkede geniş çaplı test uygulamak için yeterli malzemenin olmadığını da sözlerine ekledi.

CORONAVİRÜS TESTİ GELİŞTİRİLDİ

Belçikalı Coris BioConcept adındaki bir şirket, üniversitelerle iş birliği içerisinde bir kişide virüs olup olmadığını 15 dakikada gösterebilecek bir test geliştirdiklerini açıkladı. Testin, yeni tip coronavirüs antijenlerini kişinin nefesiyle saptayabileceği bildirildi.

BELÇİKA DIŞARDAN HASTA KABUL ETMEYECEK

Diğer taraftan yerel basında yer alan haberlerde, Belçika'nın başka ülkelerden ülkeye gelen hastaları kabul etmeyeceği öne sürüldü.

İtalya ve Hollanda'dan virüse yakalanan kişilerin Belçika'ya nakli konusunda istek geldiği fakat sınırlı kapasite sebebiyle bu talebin kabul edilmediği ifade edildi.

Brüksel Havalimanı yönetiminden gelen açıklamada da havalimanına iniş yapan bütün yolculara, kendilerini iki hafta kadar karantina altına almaları çağrısında bulunuldu.

Belçika'da okullar tatil edildi, ayrıca ülkede kısmi sokağa çıkma yasağı uygulamaya konuldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal