Belçika, Normale Dönüş Sürecinde İkinci Aşamaya Geçti

Belçika’da bugün normalleşme planı çerçevesinde ikinci aşamaya geçildi. Ülkede pazarlar, müzeler ve okullar tekrar açıldı.

18.05.2020-17:56 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-17:53) Belçika, Normale Dönüş Sürecinde İkinci Aşamaya Geçti

Belçika’da bugün normalleşme planı çerçevesinde ikinci aşamaya geçildi. Ülkede pazarlar, müzeler ve okullar tekrar açıldı.

Belçika’da coronavirüse karşı mücadelede alınan önlemler gevşetiliyor. 4 Mayıs’ta başlayan normalleşme takviminde bugün ikinci aşamaya geçildiği bildirildi.

Milli Güvenlik Konseyi’nin (MGK) aldığı kararlar kapsamında beklentilerin yerine gelmesi koşuluna bağlanan ve bugün başlayan ikinci kademede kuaförler, pazar yerleri, müzeler ve okullar tekrar açıldı.

Başbakan Sophie Wilmes’ın çarşamba günü duyurduğu ikinci kademe ile beraber okullarda kısıtlı olarak eğitim başladı.

HAFTADA 2 GÜN OLMAK ÜZERE EĞİTİME BAŞLANDI

Ülkede yalnızca ilk ve orta dereceli okulların son sınıflar haftada 2 gün eğitim görecek.

Virüse karşı ise okul girişlerine sosyal mesafe kuralına uyulması için çizgiler çizilerek önlem alındı. Çok az öğrencinin okullarda eğitime başladığı ülkede öğrencilerin büyük kısmı uzaktan eğitimi sürdürüyor.

Öte yandan Belçika’da geniş bir okul ağı bulunan özel statülü Katolik okullarında da yarın eğitim başlıyor.

Bugünden başlamak üzere Belçika’da kuaförler, 50 tezgahı geçmemek ve sosyal mesafeye riayet edilmesi şartıyla pazar yerleri ve sınırlı bir ekiple takım halinde spor etkinliklerine de müsaade edildi.

MÜZELER VE HAYVANAT BAHÇELERİ SINIRLI SAYIDA ZİYARETÇİ ALACAK

Belçika’da müzeler ve hayvanat bahçeleri de daha önce biletlerin internet veya telefon üzerinden alınması kaydıyla kısıtlı sayıda ziyaretçi alabilecek.

31 Ağustos’a dek büyük kalabalıkların olacağı her türlü faaliyete yasak getirilirken düğün ve cenaze törenlerinde 30 kişinin katılımına müsaade edildi. Ülkede kapalı olan cami ve ibadet yerlerinin açılacağı tarih konusunda açıklamada bulunulmadı.

Normalleşmenin bir diğer kademesinin 8 Haziran’da başlaması öngörülüyor. Ülkede 31 Temmuz'a dek hiçbir spor müsabakasının oynanmayacağı belirtildi.

8 Haziran’da yaz tatili için alınacak kuralların belirleneceği düşünülürken, turizm merkezlerinde yaza yönelik hazırlıkların başladığı belirtildi.

Belçika’da 55 bin 559 kişide virüse rastlandı. Son bir günde 28 hastanın daha vefat etmesiyle can kaybı 9 bin 80’e yükseldi. Ülkede 342 kişinin yoğun bakım ünitesinde, 90 hastanın ise solunum cihazına bağlı bir şekilde tedavi gördüğü ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal