Belarus'un Egemenliğine Saygı

Mike Pompeo, İngiliz mevkidaşı Dominic Raab ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, tüm ülkelerin, özellikle de Rusya’nın Belarus’un egemenliğine saygı duyması gereğini görüştük ifadesini kullandı.

17.09.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-10:31) Belarus'un Egemenliğine Saygı
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İngiliz mevkidaşı Dominic Raab ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Protestolar için ilham verici nitelendirmesinde bulunan Mike Pompeo, Minsk’i zulme son vermeye çağırdı. Pompeo ayrıca Belarus yönetiminden ABD vatandaşının derhal serbest bırakılmasını talep etti. 
 

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab da başta seçim sonuçları olmak üzere Belarus’taki olayların Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında araştırılması gerektiğini belirtti. Belarus iktidarının uyguladığı aşırı şiddetin ve muhalif liderlerine yönelik sistematik takibin kesinlikle kabul edilemez olduğu görüşüne katılıyoruz.

İngiltere, ABD ve partnerlerimiz ile birlikte, seçimlerdeki manipülasyonların yanı sıra, protestoculara yönelik işlenen özgürlüklere saldırıların ve insan hakları ihlallerinin AGİT kapsamında araştırılması için çalışacak diye konuştu. 

Mike Pompeo ayrıca Rus yetkililerin, tam ve şeffaf soruşturma yoluyla Bay Navalnıy’e ne olduğunu açıklamak zorunda olduğunu düşünüyorum ifadesini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal