Belarus'ta Halk Sokağa Döküldü, Sokaklar Yeniden Karıştı

Belarus'ta muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya'nın Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'ya istifa etmesi için verdiği sürenin dolmasıyla göstericiler yeniden sokağa döküldü.

26.10.2020-12:24 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-12:25) Belarus'ta Halk Sokağa Döküldü, Sokaklar Yeniden Karıştı

Belarus'ta 9 Ağustos'ta yapılan Devlet Başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan hükümet karşıtı gösteriler 11. haftasında devam ediyor. Muhalefet lideri Svetlana Tikhanovskaya, ekim ayı başlarında yayınladığı mesajda Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'ya 25 Ekim'e kadar istifa etmesi için süre vermişti.

Tikhanovskaya, Lukaşenko'yu istifa etmemesi durumunda ülkede genel grev yapılacağını ve protestoların artacağı yönünde tehdit etmişti. 

Lukaşenko'ya istifa etmesi için verilen sürenin dolmasıyla birlikte binlerce protestocu yeniden sokaklara döküldü. Göstericiler, Lukaşenko'ya istifa etmesi için çağrıda bulundu.

BAŞKANLIK SARAYINA DOĞRU YÜRÜYÜŞ

Orlovskaya Caddesi'nde bir araya gelen protestocular, yerel saatle 14.00'te Devlet Başkanlığı Sarayı'na yürümeye başladı. Başkanlık konutu, 10 ağır zırhlı araç ve çok sayıda güvenlik güçleriyle koruma altına alındı. Başkanlık Konutu'na giden birçok cadde ve 12 metro istasyonu kapatıldı. Göstericiler akşam saatlerine doğru daha kalabalık hale gelirken, güvenlik güçleri birçok gazeteci ve protestocuyu gözaltına almaya başladı.

100'DEN FAZLA GÖZALTI

Belarus Viasna İnsan Hakları Merkezi'nin yaptığı açıklamada, şimdiye kadar gözaltı sayısının 128'e ulaştığı, sokaklarda polise direnen göstericilerin gözaltına alınmaya devam edildiği bildirildi. Merkez, polisin biber gazı ve ses bombası kullandığı esnada bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığını belirtirken, güvenlik güçlerinin sert müdahalede bulunduğu yaralı sayısının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Akşam saatlerinde açıklama yapan muhalefet lideri Tikhanovskaya ise Avrupa Birliği'nin Belarus'a yaptırım kararı alma çalışmalarını destekleyerek, Lukaşenko'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal