BBC Yalan Haber Yapıp Özür Diledi

BBC, Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile ABD Başkanı Trump arasındaki toplantı için 400 bin dolar ödendiği iddialarının yalan olduğunu kabul edip özür diledi.

28.03.2019-17:11 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-17:05) BBC Yalan Haber Yapıp Özür Diledi

İngiliz devlet yayın kuruluşu BBC, yaptığı bir yalan haber sebebiyle Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'dan özür dileyip neden olunan zararın tazminini kabul etti.

BBC'den yapılan açıklamada, geçen yılın mayıs ayında yayımlanan bir haberde, Poroşenko ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki bir toplantının uzatılması için 400 bin dolar ödendiğinin öne sürüldüğü anımsatıldı.

Ödemenin Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'e yapıldığı belirtilen haberin daha sonra BBC'nin internet sitesinden kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, "Haziran 2017'deki toplantı ile ilgili iddia doğru değildi." denildi.

Konuyla ilgili haberin BBC'nin İngiltere'deki bir haber bülteninde de yayımlandığı aktarılan açıklamada, "Sayın Poroşenko'dan neden olunan sıkıntı dolaysıyla özür dileriz. Tazminat ve mahkeme giderlerini ödemeyi de kabul ettik." ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal