Batı'dan Çok Konuşulacak İddia: Çin, Uygur Türklerine İşkence Ediyor

Batı medyası Çin'in Uygur Türklerine sistematik işkence yaptığını yazdı. Türkiye'nin Çin ile yakınlaştığı bu dönemde çıkartılan haberler, propaganda olduğu iddiasını gündeme getirdi.

11.09.2018-13:24 - (Son Güncelleme: 11.09.2018-13:16) Batı'dan Çok Konuşulacak İddia: Çin, Uygur Türklerine İşkence Ediyor

Batı basını Çin'in Uygur Türkleri'ne dönük bir propaganda faaliyeti yapıyor. Özellikle ABD basını tarafından ortaya atılan bu iddialara göre Çin hükumeti 1 milyondan çok Uygur Türk'ünü toplama kamplarına alarak işkence ve zulme tabi tutuyor.

CNN: 1 MİLYONDAN FAZLA UYGUR ZULÜM ALTINDA

Son günlerde BBC tarafından tekrar ortaya atılan bu iddia, bugün de CNN tarafından gündeme alındı. Dünya Uygur Kongresi görevlisi Ömer Kanat'ın canlı yayında gerçekleştirdiği açıklamalarda, 2016 senesinden bu güne Çin'de sistematik zulümlerin yapıldığını bu seneye dek de 1 milyon Uygur Türk'ünün esaret altında işkencelere ve baskılara maruz kaldığını duyurdu.

ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN TEPKİ

Birleşmiş Milletler, bir milyon civarı Uygur Türk'ünün 'terörizmle mücadele' sebebiyle zorla kamplara alındığı doğrultusundaki haberlerin 'son derece kaygı verici' olduğunu söyleyerek bu şahısların serbest kalmasını talep etti.

Çin ise Uygur Türklerinin 'tekrar eğitim' için Batı Şincan bölgesindeki kamplara sevk edildiği iddiasını kabul etmedi. Pekin, kamplarda yalnızca 'radikal İslamcıların bulunduğunu' iddia etti.

TÜRKİYE İLE ÇİN YAKINLAŞMASI

Daha önce de birçok defa gündeme gelen bu mesele hakkında araştırmalar ve soruşturmalar sürerken, bu konunun özellikle Çin ile Türkiye'nin her yakınlaşması esnasında bu haberlerin meydana çıkması, bilinçli olarak yapılan bir algı operasyonunun da bir parçası olarak düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal