Batı Medyasının İki Yüzü

ABD merkezli bir araştırmaya göre; Müslümanların adının karıştığı terör saldırılarının dünya basınında çok daha fazla yer aldığı saptandı. Buna göre suçlu Müslüman ise dünya basını konuyu yüzde 357 daha fazla işliyor.

20.03.2019-13:14 - (Son Güncelleme: 20.03.2019-13:16) Batı Medyasının İki Yüzü

ABD'de Georgia State ve Alama üniversiteleri, uluslararası basında yer alan haberlerle ilgili detaylı bir araştırma yaptı. Araştırmanın bazı sonuçları ise oldukça dikkat çekiciydi. 

Araştırmanın sonucuna göre 'Müslümanların adının karıştığı terör saldırıları'nın dünya basınında çok daha fazla yer aldığı saptandı. Buna göre suçlu Müslüman ise dünya basını konuyu yüzde 357 daha fazla işliyor.

ELEBAŞI ABD MEDYASI 

Müslümanları en çok kriminalize eden, terörle islamı bağdaştıran medya kuruluşlarının büyük bir kısmını ABD basını oluşturuyor. Müslümanların karıştığı suç olaylarında yapılan haberlere bakıldığında, ABD medyası suçlunun Müslüman kimliğine vurgu yaparak İslamiyeti karalama yarışı içerisine giriyorlar. Haberlerin işleniş biçimine bakıldığında ise İslamiyeti kötlüğün kaynağı olarak göstermeye çalıştıkları görülüyor.

ABD basını, bu yolla ABD'nin müdehalecilik politikalarını normalleştirip, kamuoyunda hükümetin işgal politikalarına rıza oluşturuyor.

DIŞ BASIN MÜSLÜMANLARI HEDEF HALİNE GETİRİYOR

Yapılan araştırma gösteriyor ki, müslümanların terör ve şiddet haberleriyle anılması, müslümanları dünya kamuoyunda hedef haline getiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal