Batı Medyası: Trump, Erdoğan'ın Memnun Etmek İçin Suriye'den Çekiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna operasyon yapılacağını açıklamasının ardından ABD'nin Suriye'deki tüm askerlerini çekeceğini duyurması, Batı medyasında, "Trump, Erdoğan'ı memnun etmek için Suriye'den çıkıyor" şeklinde algılandı.

19.12.2018-19:36 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-19:27) Batı Medyası: Trump, Erdoğan'ın Memnun Etmek İçin Suriye'den Çekiliyor

ABD askerlerinin Suriye'den çıkacağı, uluslararası ajanslarda son dakika olarak geçti. İngiliz Dailymail gazetesi olayı, " Trump, Erdoğan'ı memnun etmek için Suriye'den çıkıyor." biçiminde açıkladı.

ABD ASKERLERİ SURİYE'DEN ÇEKİLİYOR

ABD'den Suriye'ye dönük kritik bir açıklama yapıldı. ABD'li bir görevli, Suriye'den bütün askerleri çekeceklerini duyurdu. Bu açıklamanın sonrasında, ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'de olmamızın tek sebebi DEAŞ'tı ve DEAŞ'ı mağlup ettik." dedi.

ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden temizlemeye dönük harekata birkaç gün içinde başlanacağını duyurmasının sonrasında ABD, Suriye'de olan askerlerini geri çekme kararı verdi. Dış basında Trump'ın kararının Türkiye'nin duruşu ile alakalı olduğu bildirildi.

DAİLYMAİL: KARAR ERDOĞAN'I MEMNUN ETMEK İÇİN

İngiltere'nin en saygın basın organlarından Dailymail gazetesi olayı, "Trump, Erdoğan'ı memnun etmek için Suriye'den çıkıyor." biçiminde duyurdu.

ABD, SURİYE'DE BULUNAN 2 BİN ASKERİNİ GERİ ÇEKMEYE HAZIRLANIYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Rob Manning, yayınladığı yazılı açıklamada, bu aşamada bölgedeki ortaklarıyla çalışmayı sürdürdüklerini söyledi.

Amerikan basınında, ABD ordusunun, Suriye'deki 2 bin kadar olan askerini bütünüyle çekmeyi düşündüğü öne sürülmüştü.

TÜRKİYE'NİN İLK HEDEFİ İSE FIRAT'IN DOĞUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geride bıraktığımız günlerde Suriye'de Fırat'ın doğusuna dönük bir harekatın başlayacağının işaretini verdi. TSK'nın birkaç gün içerisinde harekata başlayacağını söyleyen Erdoğan, "Her şeye karşın Amerika'yı doğru zeminlerde buluşabilmemiz koşulu ile gelecekte de beraber yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak algılıyoruz. Ülkemizin beka konusu olarak gördüğü Suriye politikasındaki derin fikir ayrılıklarımızın, gelecekteki daha büyük işbirliklerimizin önünde bir engel teşkil etmesine izin vermemeliyiz. İşte bu tavırla Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya dönük harekatımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı söyledik, söylüyoruz. Amacımız kesinlikle Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet yapan terör örgütü üyeleridir." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal