Batı Medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yeni Bir Gezi Eylemi ile Tehdit Ediyor

AK Parti yerel seçimlerde anayasal hakkı olan itiraz hakkını kullanırken, yabancı basın kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmeye başladı. Bir çok kuruluş sonuçların değişmesi halinde Gezi benzeri olayların olabileceğini yazdı.

06.04.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-14:14) Batı Medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yeni Bir Gezi Eylemi ile Tehdit Ediyor

İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile alakalı hukuki süreç sürerken yabancı medyadan açık açık sokak tahriki yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefe konduğu haberlerde hükümet Gezi benzeri olaylarla tehdit edildi.

Alman Der Spiegel'de paylaşılan haberde "Erdoğan karar vermek mecburiyetinde: İstanbul ve Ankara’yı kaybetmeyi kabullenecek mi? Veya seçimi iptal ederek isyan riskine mi girecek?" sözlerine yer verildi.

PROTESTO VURGUSU

Kanuni itiraz sürecinin meşruiyetini tartışmaya açan Spiegel, sokakları işaret etti: "Erdoğan’ın partisi sonuca karşı çıkarak halkın demokrasiye olan güvenini sarsıyor. AK Parti’nin yaptığı tahrikler şiddete sebep olabilecek bir iklim yaratıyor. Şu an İstanbul ve Ankara’da AK Parti destekçileri ve muhalifler arasında çatışmadan izole bir vaziyet olsa bile, eğer seçim iptal edilirse gözlemciler dev eylemler bekliyor."

KÜSTAH İFADELER

Amerikan Blomberg TV'nin internet sayfasında AK Parti'nin hukuk mücadelesi şaibeli bir hamle gibi sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küstahça sözlerle saldıran Blomberg şunları yazdı: "Pazar günkü seçim basit bir seçim değildi, şaibeli bir referandum ile otoriterleşen bir liderin engellenmesiydi. Zaten adil olmayan seçim süreci yapıldı.”

BATI'DAN DESTEK ÇAĞRISI

“Amerikan gözlemciler de aynı endişeyi taşıyor. Seçimler iptal edilirse ABD’nin Eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman, 'Bu Türkiye’deki seçimlerin sonu olur' dedi. Erdoğan kendisi için gücün demokratik meşruiyetten daha önemli olduğunu ifade ediyor. Bu hayati dönemeçte Batı onlarla birlikte durmalı.”

KIŞKIRTICI HABER

Guardian gazetesi de kışkırtıcı haber yapan diğer yabancı medya kuruluşu oldu. Gazete şu sözlere yer verdi: "Erdoğan darbe kalkışmasını, iktidarını güçlendirme için, ülke çapında ayırım yapmadan bütün muhalifleri tasfiye için bahane olarak kullandı. Benzer bir karşılık gene beklenebilir, fakat muhtemelen aynı çapta değil.”

TERÖRİSTLER BIRAKILACAKMIŞ!

İngiliz The Times gazetesi'nin saldırdığı kişi de gene Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gücünün sınırlarını kabul etmek mecburiyetinde kaldı” denilen haberde cezaevindeki teröristlerin bırakılması talep edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal