Batı Afrikalı Liderler, Mali’deki Darbeci Liderlerle Bir Araya Geldi

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu’ndan (ECOWAS) bir kurul, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'yı deviren darbeci askerlerle geçen gün Mali’nin başkenti Bamako'da 2. gün tekrar masaya oturdu. Müzakerede devrik cumhurbaşkanının mevcut vaziyeti masaya yatırıldı.

24.08.2020-15:46 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-15:46) Batı Afrikalı Liderler, Mali’deki Darbeci Liderlerle Bir Araya Geldi

Anayasal sisteme hemen geri dönüşün temin edilmesi için bölgeye atanan ECOWAS kuralına başkanlık yapan eski Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, görüşmelerin iyi geçtiğini dile getirdi.

AFP’nin adının gizli tutulmasını isteyen bir kurul mensubunun aktardığına göre askeri cunta ECOWAS kuruluyla 3 saat boyunca Başkan Keita'nın kaderi ve normal bir anayasal düzene dönüşü değerlendirdi.

Önceki cumartesi günü ECOWAS kurulunun bir takım üyeleri darbeciler aracılığıyla alıkonulan ve salı günü istifasını duyuran cumhurbaşkanı görüştü. Jonathan geçen gün yaptığı açıklamasında kurulun Keita ile müzakere ettiğini ve temasların pozitif geçtiğini söyledi.

Askeri cunta Halkın Kurtuluşu Ulusal Konseyi (CNSP) Vekili İsmael Wague, 'ECOWAS ile görüşmeler iyi gidiyor' diye konuştu. Geçen gün darbeci askerlere yakın bir kaynak, 'Ortak bir zemin bulmayı umuyoruz' diye konuştu.

ECOWAS Başkanı Jean-Claude Kassi Brou, darbecilerin  'adım atma arzunu'nu ile Batı Afrika ülkelerinin 'ilk etapta milyonları tatmin eden ve bölgedeki tüm ülkelerin çıkarına olan bir çözüm' bulma meselesindeki istekliliğinin altını çizdi.

Açıklamasında, son olarak şu ifadeleri kullandı:

'Her şeyi Pazartesi gününe kadar sonlandırmayı umuyoruz'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal