Basra Yanıyor! Havalimanına Roketli Saldırı

Irak'ın Basra şehrindeki olaylar dinmek bilmiyor. Dün İran Başkonsolosluğu'nun yakılmasının ardından bugün de havalimanına roketli saldırı düzenlendi.

08.09.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-11:14) Basra Yanıyor! Havalimanına Roketli Saldırı

Iraklı bir görevlinin gerçekleştirdiği açıklamaya göre, Basra Havalimanı'na kimler tarafından düzenlendiği bilinmeyen 3 Katyusha roketatarıyla saldırı yapıldığı kaydedildi.

Öte taraftan İran, Irak'ın Basra şehrindeki eylemler esnasında başkonsolosluğunun ateşe verilmesi sebebiyle Irak'ın Tahran Büyükelçisi Racih Sabır Ubud el-Musevi'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yayınladığı yazılı açıklamada, bakanlığa çağrılan Irak büyükelçisine lazım olan ikazların yapıldığını söyledi.

Irak güvenlik birimlerinin İran'ın Basra Başkonsolosluğu binasını korumada "ihmalkâr" durduklarını söyleyen Kasımi, İran'ın "şiddetli itirazlarının" Büyükelçi Musevi'ye iletildiğini bildirdi. Kasımi, şu ayrıntıları paylaştı:

"İran Dışişleri Bakanlığı Basra Körfezi Masası Sorumlusu da Basra polisinin, bu husustaki duyarsızlığı sebebiyle şaşırdığını ve Irak hükümetinin diplomatik kanallarla verdiği güvenceleri faaliyete geçirmediğini ifade etti."

Kasımi, görüşmede Musevi'den söz hususu itirazları Bağdat'a vermesini ve olaydan sorumlu şahısların bir an önce tutuklanmasını talep ettiklerini kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal