Başbakan May'e İstifa Baskısı Sürüyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, bir türlü sonuç alınamayan Brexit sürecinde milletvekilleri tarafından istifa etmeye zorlanıyor.

25.03.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-10:32) Başbakan May'e İstifa Baskısı Sürüyor

Yönetimdeki Muhafazakâr Partili milletvekilleri BBC’ye yaptığı açıklamada, May’in Başbakanlıktan istifa etmesi halinde Brexit anlaşmasının parlementodan onay alabileceğini belirtti.

Adı açıklanmayan partililer, AB ile müzakerelerin bir sonraki sürecinde Başbakan May’in sorumlu olmayacağına emin olmaları halinde Brexit anlaşmasını destekleyebileceklerini aktardı.

May, geçtiğimiz hafta Brexit’in ertelenmesi talebi ile Brüksel’de AB liderleri ile görüşmüş ve Brexit anlaşmasının İngiltere Parlamentosu’nda üçüncü defa oylanacağını söylemişti. Ancak May, bir yandan da anlaşmanın oylanması için yeterli çoğunluğa sahip olamayacakları ihtimali olduğunun da altını çizmişti.

Diğer yandan İngiliz basını Başbakan May’i koltuğundan indirmek için kabinedeki milletvekillerinin hükümet darbesi planı yaptığını ve bu yıl içerisinde yapılacak parti liderliği seçimine kadar Muhafazakâr Parti’ye geçici bir başkanı getirmeyi planladıklarını öne sürüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal