Barzani'den Irak'a 'Belirsizlik' Uyarısı!

IKBY Başkanı Barzani, ülkeyi belirsiz bir geleceğe sürükleyen ve derin krize sebebiyet veren durumu endişeyle takip ettiklerini dile getirdi.

28.12.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 28.12.2019-13:20) Barzani'den Irak'a 'Belirsizlik' Uyarısı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, hükümet karşıtı protestolar sebebiyle görevinden istifa eden Başbakan Adil Abdulmehdi'nin yerine görevlendirme yapılmaması sebebiyle gerçekleşen siyasi krizle ilgili başkanlık resmi internet adresinden bir açıklama gerçekleştirdi.
Derin bir krizin içine giren Irak'ın durumunu ve meydana gelen gelişmeleri büyük bir endişeyle yakından takip ettiklerini dile getiren Barzani, "İstikrarsızlık tehlikesi ve karmaşıklığın arttığı böylesi bir durumda, ülke belirsiz bir geleceğe sürükleniyor. Ulusal ruha sahip ve ortak anlayış çerçevesinde durumla yüzleşmek herkesin görevidir." diye konuştu.
Abdulmehdi'nin yerine yeni bir başbakan adayının getirilmesi hususunda Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih'in siyasi baskılara maruz kaldığının vurgusunu yapan Barzani, bu durumun anayasa ve siyasi prensiplerle uyuşmadığını, sorunların adresinin yine anayasa olduğunu açıkladı.
Başkan Barzani, yeni başbakan adayı üzerinde tartışmaların meydana gelmemesi ve etkin siyasi partilerin rızasını alabilmesi için protestocuların haklı istekleri, ülkenin menfaati ve mevcut durumun göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.
Barzani, gelecek geçiş sürecinin atlatılması ve seçimlere hazırlık hususunda yeni kurulacak hükümete destek verilmesinin önemli olduğuna işaret etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal