Barzani: 'Irak'ın İstikrarı IKBY'nin da Çıkarına Olacaktır'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak'ın istikrarının IKBY'nin de çıkarına olduğunu söyledi.

20.11.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-14:47)

Duhok'ta organize edilen bir panele konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Irak'ta yaşanan son gelişmeler ve teröre ilişkin açıklamalar yaptı.

Irak'ta meydana gelen tüm sorunları kendi sorunlarından ayırmadıklarını belirten Barzani, "Irak'ın istikrarı IKBY'nin de çıkarına. Irak'ın egemenliği kapsamında tüm kazanımlarımız ve anayasal haklarımız korunmalı." diye konuştu.

Ülkedeki mevcut tablonun son 15 yılda biriken siyasi ve ekonomik sorunlar ile Anayasa'nın göz ardı edilmesinin bir sonucu olduğunu vurgulayan Barzani, Anayasa ve yeni Irak'ın üzerine inşa edildiği prensiplerin ayaklar altına alınmasının devleti çöküşe sürükleyeceğini işaret etti.

Önceki gün Bağdat'ta tüm siyasi taraflarla toplantı yaptığını aktaran Barzani, "Irak'ın ihtiyacı olan istikrar ve huzurun yeniden temini konusunda IKBY'nin her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğunu ilettim." dedi.

Barzani, bölgede oluşan problemlerin Birinci Dünya Savaşı sonrasında yapılan siyasi hataların neticesi olduğunu ve bu hataların Kürt meselesi dahil bölgedeki birçok sorunu çözümsüz bıraktığını vurguladı. IKBY Başkanı konuşmasında terör örgütü DEAŞ'a da vurgu yaptı.

DEAŞ'ın hala ciddi bir tehdit olduğunu bildiren Barzani, örgütün ideoloji ve askeri olarak varlığını devam ettirdiğini de belirtti.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal